Competition

palyazat-270-png

 

 

 

 

 

 

Pályázó neve: PUB-LIC '96. Kereskedelmi és Vendéglátó Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Munkahelyi képzések a PUB-LIC '96 Kft-nél

Szerződés száma: GINOP-6.1.6-17-2018-01078

Támogatás összege (Ft): 17 396 045 Ft

Támogatás mértéke (%): 100 %

A projekt megvalósításának kezdete: 2020.03.01.

A projekt tényleges fizikai befejezése: 2021.02.28.

 

Részletes szakmai tartalom:

  1. A rendelkezésre álló humánerőforrás: a 28 fő munkavállaló 80%-a fizikai, míg kisebb arányban szellemi munkát végző munkatársaink vannak. A fizikai munkatársak alacsony iskolai végzettséggel és digitális kompetenciákkal (IKER1, IKER2) rendelkeznek. A szellemi munkát végzők képzettségi szintje többségében középfokú vagy felsőfokú végzettség, a Közös Európai Digitális Kompetencia Keretrendszer 5 területén középszíntű, azaz önálló felhasználói szintű kompetenciával rendelkeznek.

  2. Munkaerőigényünk 28 fő, mellyel a stratégiában meghatározott céljaink hatékonyan elérhetők. A kellő létszám jelenleg is rendelkezésre áll. Munkavállalóink képzési igényét a személyes beszélgetések segítségével mértük fel.

  3. Cégünk szolgáltatási tevékenységével szorosan kapcsolatban olyan Informatikai alapismeretek képzést tervezett bevezetni, melyhez az IPAR 4.0 megoldások közvetlenül és szorosan kapcsolódnak. Célunk, hogy a jelen projektben tervezett képzések megvalósításával munkavállalóink elméleti és gyakorlati tudásra tegyenek szert.

  4. Mivel cégünk fő tevékenységi köre a TEÁOR szerinti 56.21 Rendezvényi étkeztetés, egyéb tevékenységei szoros összefüggésben 56.10 - Éttermi, mozgó vendéglátás és 56.30 - Italszolgáltatás vendéglátóipari tevékenység, és a megvalósuló képzésekkel közvetlenül a tevekénységünk hatékonyságát fejlesztettük, így projektünk kapcsolódik az Irinyi Tervben kiemelt fejlesztendő ágazatok listájához. Vendéglátás tevékenységeinket támogatják a projektben megvalósított képzések.

  5. Cégünk működtetéséhez elengedhetetlen az új informatikai rendszerek megismerése bevezetése. Az új rendszerek mellett, munkavállalóink szoftverhez kapcsolódó tudását még fejleszteni szükséges azért, hogy valóban hatékonyan tudják használni a rendszert.

  6. Az „Adatbáziskezelés 30 óra ” képzési program, amit képzési tervünkbe kívánunk illeszteni, digitális kompetenciafejlesztésre alkalmas, de az IKER 1. és IKER 2. szintű képzési programoknál magasabb szintű képzéseknek felelnek meg.

  7. Jelen projekt keretében külső munkavállaló bevonása nem történt.

  8. A képzések időbeni ütemezését alapos előzetes tervezés előzte meg. Az ütemezésnél célunk volt, hogy a képzések megvalósítása folyamatos, idő- és erőforrás gazdálkodás terén teljes mértékben illeszkedjen a vállalkozás működéséhez. A képzéshez szükséges emberi és szervezeti erőforrások a vállalkozás részéről biztosítottak a vezetők és alkalmazottak tekintetében, valamint a projektbe bevonásra kerülő képzéseket lebonyolító szállító részéről szükséges szakértői humán erőforrás szintén biztosított. A pénzügyi erőforrások tekintetében a támogatás elnyerésével, valamint cégünk likvid erőforrásainak köszönhetően a projekt megvalósítása teljes mértékben kockázatmentes és biztosított.

  9. A képzés folyamatközi ellenőrzése során mérte fel a képző a résztvevők előrehaladását, a záróértékeléssel a program követelményeinek teljesítését. A képzést követően kérdőívvel mértük fel a képzés munkavégzés hatékonyságára kifejtett hatását.

  10. A projekttel összefüggésben az 1. pontban bemutatott munkavállalói kör foglalkoztatása valósult meg.
IntroWeb | 2014 - Weboldal készítés, SEO